Vicepremierul Nicu Popescu efectuează o vizită de lucru la Paris

  • 09 Iunie 11:44
Vicepremierul Nicu Popescu efectuează o vizită de lucru la Paris

După vizita la Bruxelles, viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu se va afla în perioada 9-10 iunie la Paris pentru a promova cererea de aderare la Uniunea Europeană, diplomația economică proactivă orientată spre atragerea investițiilor și a asigura comunicarea cu diaspora noastră în Franța, se arată într-un comunicat al MAEIE.

Vicepremierul Nicu Popescu va participa joi, 9 iunie, la conferința anuală a Institutului pentru Studii de Securitate al Uniunii Europene organizat cu sprijinul președinției franceze a Consiliului UE cu participarea șefului diplomației europene Josep Borrell și șefei diplomației franceze Catherine Colonna. Oficialul moldovean va avea un discurs în cadrul panelului „Războiul din Ucraina: Locul Europei în lume” unde va vorbi despre cel mai important proiect de pace de pe continent - Uniunea Europeană și cum țara noastră poate deveni un pol de stabilitate cu sprijinul UE.

De asemenea, ministrul Nicu Popescu va discuta cu șefa diplomației franceze, Catherine Colonna, ministra pentru Europa și afaceri externe și înalți oficiali francezi din Senat despre dialogul cuprinzător moldo-francez orientat spre modernizarea R. Moldova.

„Franța deține președinția Consiliului Uniunii Europene și sprijinul ferm al partenerilor francezi este crucial în agenda noastră europeană. Totodată, determinarea Republicii Moldova de a face parte din familia europeană va fi subiectul întâlnirilor cu diaspora noastră, oamenii de afaceri, mediul academic, centre analitice, inclusiv la Institutul francez pentru relații internaționale și jurnaliști”, se menționează în comunicat. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:6,17 m/s
Fri
23
Sat
23
Sun
23
Mon
19
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău