Vicepremierul Nicu Popescu a discutat cu secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană

  • 10 Ianuarie 2022 15:40
Vicepremierul Nicu Popescu a discutat cu  secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană

Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu a purtat o conversație telefonică cu Mircea Geoană, secretarul general adjunct al Organizației Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), având ca subiect situația de securitate în contextul ultimelor evoluții regionale.

Șeful diplomației de la Chișinău a subliniat că avem nevoie de o regiune stabilă, prin urmare Republica Moldova sprijină necesitatea dialogului cu privire la securitatea europeană și pledează pentru desfășurarea acestuia într-o atmosferă cât mai pașnică și constructivă.

Potrivit unui comunicat al MAEIE, în cazul dialogului Alianței cu Federația Rusă care trebuie să fie transparent, Nicu Popescu s-a pronunțat pentru discuții cuprinzătoare și incluzive referitoare la consolidarea securității europene, luându-se în considerare respectarea intereselor și îngrijorărilor tuturor statelor vizate, inclusiv al nostru.

„Dialogul Republicii Moldova cu NATO se desfășoară în cadrul setat de principiul constituțional de neutralitate, aspect ce nu înseamnă izolare și nu împiedică să dezvoltăm cooperarea în acele domenii care corespund intereselor noastre naționale. Doar poporul poate decide care sunt cele mai potrivite modalități de asigurare a securității și doar noi, pe interior, putem alege soluțiile necesare în conformitate cu voința poporului.” – a punctat ministrul Nicu Popescu.

De asemenea, în convorbire cu înaltul oficial NATO, vicepremierul Nicu Popescu a reiterat că neutralitatea Republicii Moldova trebuie și poate fi respectată prin retragerea forțelor ruse de pe teritoriul nostru.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
11,07
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:7,2 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău