Vicepremierul Nicu Popescu a avut o întrevedere cu șeful diplomației UE, Josep Borrell

  • 14 Mai 08:20
Vicepremierul Nicu Popescu a avut o întrevedere cu șeful diplomației UE, Josep Borrell

În cadrul vizitei sale de lucru în Germania, viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene, Nicu Popescu, a discutat agenda europeană a Republicii Moldova cu Înaltul reprezentant al UE pentru afaceri externe și politică de securitate, Josep Borrell.  

Potrivit unui comunicat al MAEIE, interlocutorii au făcut un schimb de opinii pe marginea examinării de către Uniunea Europeană a cererii de aderare a Republicii Moldova la UE în contextul prezentării de către țara noastră a răspunsurilor la partea a doua a chestionarului Comisiei Europene.

Șeful diplomației de la Chișinău și-a exprimat încrederea că opinia Comisiei Europene pe marginea cererii de aderare va servi o bază solidă pentru o decizie pozitivă la subiect a statelor membre ale Uniunii Europene.

„Ne-am angajat în beneficiul cetățenilor noștri prin eforturi susținute, comune, ale instituțiilor publice, ale mediului de afaceri, ale societății civile și ale cetățenilor să modernizăm și reformăm țara noastră. Suntem pregătiți să lucrăm împreună în această direcție.” – a menționat vicepremierul Nicu Popescu.

De asemenea, cei doi oficiali au abordat subiectul liberalizării comerțului cu UE, pentru creșterea exporturile din Moldova către UE, precum și extinderii cooperării între Republica Moldova și Uniunea Europeană în domeniul securității.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:1,54 m/s
Wed
18
Thu
18
Fri
21
Sat
17
Sun
16
Arhivă Radio Chișinău