Vicepremierul Nicu Popescu a avut o întrevedere cu omologul nipon Hayashi Yoshimasa

  • 14 Mai 2022 10:48
Vicepremierul Nicu Popescu a avut o întrevedere cu omologul nipon Hayashi Yoshimasa

Tot în marja reuniunii ministeriale G7, viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu a desfășurat o întrevedere cu Hayashi Yoshimasa, ministrul afacerilor externe al Japoniei, care anterior a deținut și funcția de președinte al Grupului de prietenie parlamentară „Japonia – Republica Moldova” în Dieta Națională a Japoniei.

Discuțiile celor doi diplomați s-au concentrat pe ultimele evoluții din regiune, consecințele războiului din Ucraina precum și pe impactul acestora asupra țării noastre, prin prisma numărului mare de refugiați primiți de către Republica Moldova. Șefii celor două diplomații au condamnat ferm agresiunea militară a Federației Ruse asupra Ucrainei și au reiterat eforturile de sprijin a acesteia.

„Am mulțumit Japoniei și țărilor partenere pentru ajutorul oferit în vederea gestionării crizei refugiaților. Autoritățile de la Tokio ne-au susținut cu o contribuție financiară de 12 milioane de dolari SUA oferită în cadrul Platformei de sprijin pentru Republica Moldova precum și donația voluntară în valoare de 1,7 milioane de dolari SUA din partea companiilor, ONG-urilor și a cetățenilor niponi colectați pe contul deschis de către Ministerul Finanțelor.” – a spus ministrul Nicu Popescu.

Totodată, întrevederea a prilejuit un schimb de opinii cu privire la stadiul relațiilor bilaterale cât și despre oportunitățile de aprofundare a acestora, fiind apreciată asistența constantă din partea Japoniei în cadrul diferitor proiecte desfășurate în țara noastră concretizată în inițiative care vizează modernizarea țării noastre în parcursul nostru european.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:55 %
Vint:5,14 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău