Vicepremierul italian se împotrivește primirii de migranți din Malta

  • 09 Ianuarie 2019 17:55
Vicepremierul italian se împotrivește primirii de migranți din Malta

Vicepremierul italian Matteo Salvini l-a acuzat miercuri, 9 ianuarie, pe premierul Giuseppe Conte că a dat dovadă de slăbiciune cedând în fața presiunilor UE și ale ONG-urilor de a accepta să preia - alături de alte șapte state ale UE, printre care și România - migranții de pe navele a două ONG-uri germane care au primit permisiunea să acosteze în Malta după acordul dintre cele opt state.

''Cei de la Bruxelles se prefac că nu înțeleg nimic și facilitează activitatea traficanților și a ONG-urilor. Mă opun și mă voi opune total unor noi sosiri (ale migranților) în Italia'', a transmis Salvini într-un comunicat citat de AFP si preluat de Agerpres.

''Cedarea în fața presiunilor și amenințărilor Europei și ale ONG-urilor este un semn de slăbiciune pe care italienii nu îl merită'', a adăugat Salvini, care cu o zi în urmă și-a lansat pe contul de Twitter hashtag-ul #SalviniNonMollare (Salvini nu renunță), devenit printre cele mai distribuite pe rețelele de socializare din Italia.

Reacția sa survine după ce premierul Giuseppe Conte a spus că este pregătit să aducă în Italia cu avionul grupul de migranți pe care s-a angajat să-l preia din Malta, unde două nave ale unor ONG-uri germane au primit din partea autorităților acestei țări permisiunea să acosteze după ce opt state membre ale UE (Germania, Franța, Portugalia, Irlanda, România, Luxemburg, Olanda și Italia) au acceptat să preia cei 49 de migranți aflați la bordul lor, plus încă 131 de migranți aflați deja în Malta.

Aflat în vizită în Polonia, Salvini a spus în fața presei, potrivit agenției EFE, că guvernul de la Roma a luat decizia de a participa la preluarea acestor migranți fără ca el să fi fost informat și a solicitat convocarea unei reuniuni a executivului de îndată ce va reveni în țară. ''Nu înțeleg această grabă. Este necesară clarificarea situației astăzi, la întoarcerea mea la Roma (...) Eu sunt ministrul responsabil cu securitatea publică'', a subliniat Salvini, care este și ministru de interne.

sursa: RRA


 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău