Vicepremierul italian Matteo Salvini apără anexarea Crimeii de către Rusia

  • 20 Iulie 2018 14:25
Vicepremierul italian Matteo Salvini apără anexarea Crimeii de către Rusia

Vicepremierul italian și ministru de interne Matteo Salvini a afirmat că nu are nici o problemă cu anexarea de către Rusia a peninsulei ucrainene Crimeea, o poziție în total dezacord cu politica oficială a Uniunii Europene și a Statelor Unite ale Americii pe această temă, relatează vineri agenția dpa, citată de Agerpres.

În 2014, Crimeea a fost ocupată și anexată printr-un referendum, considerat ilegal de către Organizația Națiunilor Unite. Anexarea Crimeii a dus la excluderea Rusiei din G8 și la impunerea de sancțiuni împotriva ei de către UE și SUA.

Într-un interviu în cotidianul The Washington Post, Salvini, întrebat dacă ''Rusia a avut dreptul să anexeze Crimeea'', a răspuns: ''A existat un referendum''.

După ce jurnalistul care i-a luat interviul a spus că a fost ''un referendum fals'', Salvini a replicat: ''Este punctul dumneavoastră de vedere ... și 90% dintre persoane au votat pentru revenirea Crimeii în Federația Rusă''.

Salvini, care este șeful partidului Liga (extrema-dreaptă), s-a exprimat la o zi după o vizită la Moscova, în cursul căreia și-a reluat apelurile la încetarea sancțiunilor UE împotriva Rusiei și l-a copleșit cu laude pe președintele rus Vladimir Putin.

Agenția dpa amintește că, în ianuarie, un alt politician european de extrema-dreaptă care îl admiră pe Putin, Marine Le Pen, șefa Alianței Naționale din Franța, fostul partid Frontul Național, a exprimat opinii similare despre Crimeea. ''A existat un referendum. Cetățenii din Crimeea au dorit să adere la Rusia'', a declarat Le Pen la BFMTV și la RMC. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău