Vicepremierul Dumitru Alaiba: 51% dintre servicii publice pentru antreprenori au fost digitalizate

  • 31 Ianuarie 09:29
Vicepremierul Dumitru Alaiba: 51% dintre servicii publice pentru antreprenori au fost digitalizate

O rată de 51 la sută dintre serviciile publice pentru antreprenori au fost digitalizate. În total, șapte instituții ale statului din cele 43 au devenit complet digitalizate pentru antreprenori. Datele au fost prezentate de Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării, transmite MOLDPRES.

În ultimele trei luni, au devenit 100% digitale pentru antreprenori Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării (MDED), Agenția Națională a Arhivelor, Compania Națională de Asigurări în Medicină și Casa Națională de Asigurări Sociale

„Continuăm digitalizarea de 100% a serviciilor publice. Ne concentrăm și pe creșterea securității, rezilienței și calității acestora. Și ca punct final să atingem acel obiectiv – posibilitatea gestionării unei afaceri în Republica Moldova 100% la distanță”, a menționat vicepremierul Dumitru Alaiba, ministru al Dezvoltării Economice și Digitalizării. 

Potrivit datelor MDED, din cele 259 de servicii digitale disponibile la momentul actual, circa 33% nu au avut nicio solicitare online în anul 2023. „În acest sens, ne-am propus ca scop să identificăm și să implementăm strategii eficiente pentru a crește utilizarea acestor servicii subutilizate”, a precizat instituția.

MDED are ca scop digitalizarea unei rate de 75% din serviciile publice până la finele lui 2024, și prestarea a 100% de servicii publice în format digital până în 2030, ca parte a Strategiei de Transformare Digitală.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
18,85
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:2,06 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău