Vicepremierii Nicu Popescu și Andrei Spânu au oferit detalii despre vizitele pe care le vor efectua la Kiev și, respectiv, Moscova

  • 20 Octombrie 2021 16:56
Vicepremierii Nicu Popescu și Andrei Spânu au oferit detalii despre vizitele pe care le vor efectua la Kiev și, respectiv, Moscova

Vicepremierul responsabil pentru Reintegrare Vlad Kulminski și vicepremierul Andrei Spânu, ministru al infrastructurii și dezvoltării regionale pleacă mâine la Moscova, pentru a purta discuții în privința livrărilor de gaze.

Andrei Spânu a declarat astăzi într-o conferință de presă ținută după ședința de guvern că autoritățile de la Chișinău vor pleda în cadrul discuțiilor pentru prelungirea contractului de livrare a gazelor naturale pentru cel puțin un an în formula veche. De asemenea, va fi abordată problema datoriilor istorice, dar vor fi discuții și pe pachetul energetic III.

La aceeași conferință de presă, ministrul de Externe Nicu Popescu a comunicat că, la fel mâine, se va deplasa la Kiev pentru discuții pe același subiect. Totodată, Nicu Popescu a precizat că autoritățile de la Chișinău discută cu partea rusă, dar sunt în contact și cu partenerii din vest. Potrivit șefului diplomației moldovene, cu Uniunea Europeană se discută despre acordarea asistenței tehnice Rep. Moldova în contextul crizei energetice, dar și despre oferirea unor fonduri pentru a proteja populația afectată.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău