Viceministrul de Externe, Daniela Morari a avut o întrevedere cu ministrul român, Ana Birchall

  • 19 Mai 2017 11:49
Viceministrul de Externe, Daniela Morari a avut o întrevedere cu ministrul român, Ana Birchall

Ministrul delegat pentru afaceri europene al României, Ana Birchall, a avut astăzi o întrevedere în format bilateral cu viceministrul moldovean de externe, Daniela Morari, în marja lucrărilor Comisiei Interguvernamentale Republica Moldova – România pentru Integrare Europeană, desfășurată astăzi la Chișinău.

Potrivit unui comunicat al diplomației moldovenești, cei doi miniștri au discutat despre recentele evoluții ale dialogului Republica Moldova – Uniunea Europeană, așteptările de la Summit-ul Parteneriatului Estic din noiembrie și poziția Chișinăului privind perspectivele de dezvoltare ale Parteneriatului Estic. Daniela Morari a vorbit despre eforturile autorităților de la Chișinău în implementarea angajamentelor ce derivă din acordul de asociere, apreciind sprijinul României materializat prin acordarea asistenței, oferirea expertizei și împărtășirea experienței și bunelor practici ale României de aderare la Uniunea Europeană.

Ministrul Ana Birchall a reconfirmat sprijinul României pentru parcursul european al Republicii Moldova, reiterând determinarea de a oferi asistență atât la nivel practic în procesul de promovare a reformelor, cât și susținere politică prin mesajele și acțiunile întreprinse în cadrul instituțiilor comunitare.

Oficialii au abordat aspecte sectoriale ale cooperării bilaterale, în particular cooperarea comercial-economică, implementarea proiectelor de interconectare a Republicii Moldova la piața energetică europeană, precum și progresele în promovarea programelor de cooperare transfrontalieră.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
13,29
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:6,17 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău