Vezi cine poate solicita reexaminarea pensiei începând cu 1 ianuarie 2020

  • 25 Decembrie 2019 14:46
Vezi cine poate solicita reexaminarea pensiei începând cu 1 ianuarie 2020

Începând cu anul viitor, persoanele care și-au stabilit dreptul la pensie pentru limita de vârstă până la data de 1 ianuarie 1999 și au realizat un stagiu de cotizare după pensionare mai mic de 15 ani, vor beneficia de reexaminarea pensiei.

Potrivit unui anunț al Casei Naționale de Asigurări, începând cu 2 ianuarie 2020 solicitantul trebuie să depună cererea la Casa Teritorială de Asigurări Sociale conform vizei de domiciliu, prezentând totodată buletinul de identitate, carnetul de muncă și după caz, diploma de studii superioare, livretul militar și alte documente despre activitatea realizată. Toate actele enumerate se prezintă la Casa Teritorială în original și copia acestora.

Noile drepturi la pensie se acordă începând cu luna următoare celei în care a fost depusă cererea și actele necesare la organul teritorial de asigurări sociale. Majorarea pensiei după reexaminare va depinde de durata stagiului de cotizare și mărimea salariului din care au fost achitate contribuțiile de asigurări sociale.

Potrivit datelor Casei Naționale de Asigurări Sociale, în acest an de reexaminarea pensiei au beneficiat circa 3400 de persoane.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:87 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău