Vezi cine face parte din proiectul politic al lui Leancă

  • 23 Martie 2015 14:13
Vezi cine face parte din proiectul politic al lui Leancă

Fostul premier Iurie Leancă a prezentat astăzi membrii grupului de inițiativă pentru constituirea noului său proiect politic - Partidul Popular European.

Printre aceștia sunt istoricul și fostul ministru al tineretului și sportului Octavian Țâcu, expertul în relații internaționale, directorul executiv al Asociației pentru Politică Externă Victor Chirilă, expertul Oazu Nantoi, fostul deputat și ex-ministru al culturii Ghenadie Ciobanu, fostul vicepremier pentru reintegrare  Eugen Carpov, Viorel Roșcovan, profesor la o instituție europeană de renume, fostul șef al biroului pentru relații cu diaspora Victor Lutenco și mai mulți foști angajați ai Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, printre care foștii miniștri adjuncți Iulian Groza și Valeriu Chiveri.
 
Iurie Leancă a reluat acuzațiile la adresa PLDM că și-ar fi  trădat votul alegătorilor și că nu a format o majoritate parlamentară pro europeană, preferând o coaliție cu PCRM.
 
Potrivit lui Iurie Leancă acest lucru nu doiar că a dezamăgit electoratul, dar a afectat imaginea Republicii Moldova pe plan extern, astfel că în prezent oficialii europeni nu mai vorbesc despre perspectivele europene ale Republicii Moldova.
 
Iurie Leancă a mai declarat că alianța PLDM-PDM susținută de PCRM nu va ține mult, iar acest lucru crează incertitudine. De asemenea, el a menționat că proeictul său politic va fi susținut și de alți membri ai PLDM, inclusiv actuali deputați.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
13,24
Cer fragmentat
Umiditate:76 %
Vint:6,17 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău