Vezi ce COALIȚII vor fi create după primul tur de scrutin

  • 15 Iunie 2015 13:59
Vezi ce COALIȚII vor fi create după primul tur de scrutin

PLDM și PD se pronunță pentru începerea discuțiilor privind crearea coaliției la nivel local, dar și a unei majorităpți parlamentare, în timp ce PL afirmă că discuțiile ar fi mai potrivite mai degrabă după al doilea tur de scrutin.

În același timp, socialiștii au anunțat că vor crea coaliții cu Partidul condus de Renato Usatîi și, eventual cu PCRM. 

Liderul PLDM, Vlad Filat, a anunțat că, începând de luni, va iniția discuții cu PD și cu PL atât pentru formarea unei coaliții majoritare în Parlament , cât și pentru formarea majorităților la nivel local.

Și președintele PD, Marian Lupu, a menționat că formațiunea sa va purta disucții cu partidele pro-europene și cele care vor susține reformele.

Pe de altă parte, primarul Chișinăului, vicepreședintele PL, Dorin Chirtoacă, a declarat pentru Radio Chișinău că e prematur să se discute acum despre coaliții.

Liderul socialiștilor Igor Dodon a anunțat aseară că formațiunea sa va crea coaliții cu formațiunea Partidul Nostru și, eventual, cu comuniștii. În opinia sa, PSRM a obținut un rezultat bun la aceste alegerile locale.

Liderul Platfomei Popular Europene, Iurie Leancă, a declarat după alegeri că, în pofida tuturor dificultăților și presiunilor, Blocul electoral pe care îl conduce a înregistrat un succes la acest scrutin.

La alegerile de duminică s-a înregistrat o prezență la urne de aproape 49 %.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Tue
19
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău