Veteranul războiului de pe Nistru, Dorel Roșca, reținut de către administrația ilegală de la Tiraspol, a fost eliberat după cinci ore de interogare

  • 05 Octombrie 2021 16:36
Veteranul războiului de pe Nistru, Dorel Roșca, reținut de către administrația ilegală de la Tiraspol, a fost eliberat după cinci ore de interogare

Veteranul războiului de pe Nistru, Dorel Roșca, reținut de către administrația ilegală de la Tiraspol, a fost eliberat după cinci ore de interogare.

„După cinci ore de interogare la sediul mgb-lui transnistrean, pe motive hilare, Dorel Roșca a fost eliberat. I s-au adus învinuiri că , în campania prezidențială, ar fi distribuit voi volante în zona punctelor de trecere și control vamal a autorităților neconstituționale din stânga Nistrului. Ce sa zic? Bătaie de joc! Anterior au fost declarate persoane indezirabile pe teritoriul așa-zisei pmr Victor Timiș, Iurie Coțofan și Valeriu Mițul, pe care l-am petrecut astăzi pe ultimul drum. Cine urmează?”, a menționat Chiril Moțpan pe Facebook. 

În dimineața zilei de 5 octombrie, la pretinsul post vamal din s. Lunga, r-ul Dubăsari, teritoriu controlat de către administrația de facto de la Tiraspol, a fost reținut Dorel Roșca, veteran al războiului de pe Nistru, care urma să ajungă în s. Corjova pentru a aduce un omagiu de rămas bun unui alt veteran, Valeriu Mițul, decedat la 2 octombrie 2021, a anunțat Promo - Lex.

Dorel Roșca se afla împreună cu alți doi veterani ai războiului de pe Nistru, Chiril Motpan și Constantin Covrig. La intrare în s. Corjova, accesul veteranilor a fost îngrădit de către reprezentanții structurilor de forță din regiunea transnistreană.
 
Peste o oră de verificări, așa-numita miliție locală a informat veteranii că Dorel Roșca este anunțat în urmărire în regiunea transnistreană, fiind ulterior reținut arbitrar și escortat la sediul ”miliției” din Dubasari.
 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
19,89
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:2,24 m/s
Sun
16
Mon
14
Tue
11
Wed
13
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău