Veteranii: Statul a rămas captiv, iar structurile de stat – corupte și nefuncționale

  • 17 Mai 2020 13:00
Veteranii: Statul a rămas captiv, iar structurile de stat – corupte și nefuncționale

Veteranii adunați duminică, 17 mai, la un protest în Piața Marii Adunări Naționale din Capitală au aprobat o rezoluție în care se constată că ”statul a rămas captiv chiar și după fuga lui Vlad Plahotniuc din țară, iar structurile statului – corupte și nefuncționale”.

Protestatarii consideră că Guvernul Chicu și-a demonstrat ”incapacitatea de a gestiona criza provocată de coronavirus și de a rezolva problemele economice ale cetățenilor”. Guvernarea mai este acuzată de faptul că nu e în stare să le ofere nimic cetățenilor impuși să revină acasă din cauza crizei. De asemenea, protestatarii îl acuză pe președintele Igor Dodon că ”în goana după putere încearcă să ocupe locul lui Plahotniuc într-un stat captiv”.

Manifestanții au condamnat și faptul că Igor Dodon și PSRM ar intenționa ”să federalizeze Rep. Moldova după planul Kozak 2, trădând cauza pentru care au luptat combatanții” în războiul de pe Nistru.

Veteranii au cerut demisia neîntârziată a reprezentanților de top ai puterii – Igor Dodon, Zinaida Greceanâi și Ion Chicu – drept condiție pentru stoparea crizei politice și organizarea alegerilor prezidențiale libere și corecte.

În ajun, câteva asociații de veterani au venit cu un apel către colegii lor să renunțe la manifestație. Astăzi, la acțiunea de protest unii vorbitori au criticat faptul că guvernarea încearcă să dezbine asociațiile de veterani.

Premierul Ion Chicu dă vina pe unii politicieni că ar sta în spatele acțiunii veteranilor. Pe contul său de Facebook, Ion Chicu s-a referit, în particular, la liderul formațiunii Partidul Nostru Renato Usatâi și la cel al Partidului Șor, Ilan Șor.

Din PMAN, manifestanții au mers în marș până la sediul Președinției unde și-au încheiat protestul scandând lozinci anti-guvernare și Igor Dodon.

Aceasta este prima acțiune de protest în centrul Capitalei după ridicarea stării de urgență. La manifestație au participat câteva sute de protestatari.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău