Veteranii reiterează îndemnul de creare a unei organizații în locul celor 56 existente

  • 13 Martie 2020 14:41
Veteranii reiterează îndemnul de creare a unei organizații în locul celor 56 existente

Membrii Consiliului Național al Veteranilor de Război reiterează îndemnul de lichidare a celor 56 de organizații de veterani existente și de crearea, în locul acestora, a unei singure organizații care să le reprezinte interesele, inclusiv în relația cu autoritățile. Noua organizație ar urma să se numească „Forța Veteranilor”.

În cadrul unei conferințe de presă la IPN, Victor Ciobanu, membru al grupul de inițiativă pentru crearea organizației „Forța Veteranilor” a dat citire unei declarații, în care a menționat că este necesar, în mod de urgență, de a unifica toate organizațiile de veterani într-o singură entitate. Consiliul Național al Veteranilor de Război sugerează convocarea adunărilor veteranilor la nivel local pentru realizarea în termen restrâns a propunerii de unificare a organizațiilor de veterani.

Andrei Eremia, veteran, spune că nu este ușor, dar noua entitate juridică trebuie creată pentru ca „ toți veteranii de război să-și cunoască statutul și să aibă o identitate”.

Anatol Macovei, veteran, a spus că se va insista și pe crearea unui birou pe lângă Cancelaria de stat care să reprezinte interesele veteranilor de război. Din acest birou ar urma să facă parte exclusiv veterani înaintați de către Congresul General al Veteranilor de Război.


Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
15,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:85 %
Vint:5,14 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău