Veteranii Războiului din 1992 cer demisia lui Aureliu Ciocoi: Nebunia mileniului - Cel care a inițiat războiul a fost prefăcut în pacificator

  • 07 Februarie 2020 10:31
Veteranii Războiului din 1992 cer demisia lui Aureliu Ciocoi: Nebunia mileniului - Cel care a inițiat războiul a fost prefăcut în pacificator

Asociația Veteranilor Războiului din 1992 „Tiras-Tigina” cere demisia ministrului de Externe Aureliu Ciocoi, care a declarat că armata rusă a intervenit doar pentru a opri vărsarea de sânge și că acest conflict a fost declanșat de anumite forțe separatiste din regiunea transnistreană.

Într-o declarație a Asociației Tiras-Tighina se subliniază că războiul din 1992 a fost inițiat de Rusia, prin implicarea directă a armatei a 14-a, cu statul major la Tiraspol.

Comandamentul Armatei a 14-a, a înarmat brigantine de mercenari-bandiți, în cea mai mare parte recrutați din Rusia, au atacat și au luat cu forța instituțiile admnistrativ-teritoriale ale statului constituțional RM, recunoscut de mai mult de 140 de state la ONU. Republica Moldova nu a atacat pe nimeni, și-a apărat teritoriile constituționale și ca dovadă că a fost un război între forțele federației ruse și forțele statului constituțional Republica Moldova este pactul de încheiere a păcii, semnat la 21 iulie 1992, la Moscova, între președintele RM - Mircea Snegur și președintele Rusiei - Boris Elțin”, se subliniază în declarație.

Totodată, veteranii de război consideră că, în 1992 s-a comis o greșeală catastrofală pentru statul Republica Moldova prin acceptarea forțelor pacificatoare din Rusia. „Nebunia mileniului: Cel care a inițiat războiul a fost prefăcut în pacificator”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,63
Cer fragmentat
Umiditate:94 %
Vint:0,51 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău