Veteranii războiului de pe Nistru susțin controlul comun la hotarul dintre Republica Moldova și Ucraina

  • 11 Octombrie 2017 02:33
Veteranii războiului de pe Nistru susțin controlul comun la hotarul dintre Republica Moldova și Ucraina

Reprezentanții organizațiilor de veterani, participanți la conflictul armat de pe Nistru, susțin controlul comun la hotarul dintre Republica Moldova și Ucraina, calificând drept "o realizare istorică" semnarea de către guvernele celor două țări a acordului privind controlul în comun.

Potrivit agenției INFOTAG, marți, la o conferință de presă, membrul asociației "Credință Patriei", Alexandru Popescu, a citit apelul veteranilor către autoritățile Moldovei și Ucrainei, în care aceștia susțin aspirația statelor "de a obține transparența controlului la frontieră".

"Controlul general al mărfurilor și al cetățenilor va permite asigurarea securității regionale și va consolida suveranitatea Republicii Moldova. La trecerea graniței celor două țări, cetățenii Moldovei de pe ambele maluri ale Nistrului vor obține garanții noi de securitate", se menționează în document.

Veteranii sunt convinși că, datorită sprijinului partenerilor europeni, controlul în comun va permite forțelor de ordine ale celor două state "să consolideze lupta împotriva migrației ilegale și a criminalității transfrontaliere".

"Noi salutăm deschiderea punctelor comune de control și considerăm că apariția acestora va favoriza menținerea păcii și stabilității în regiune", au conchis veteranii.

Documentul a fost semnat, de asemenea, de conducătorii organizației de veterani "Sfântul Gheorghe" și Uniunea Națională a Veteranilor de Război din Moldova. Prezenți la conferința de presă, liderii organizațiilor, Mihai Bălan și Ghenadie Cosovan, au devenit cunoscuți prin discursurile lor în favoarea Partidului Democrat de la conducerea Republicii Moldova.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:74 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău