Veteranii îndeamnă oamenii să evite protestele manipulatorii pentru a nu admite destabilizări

  • 14 Februarie 2023 15:26
Veteranii îndeamnă oamenii să evite protestele manipulatorii pentru a nu admite destabilizări

Membrii Mișcării „Forța Veteranilor de Război pentru Neam și Țară” își exprimă susținerea pentru președintele Maia Sandu, comandant suprem al forțelor armate. Aceștia îndeamnă oamenii să ignore îndemnurile unor grupări politice de a participa la proteste. Potrivit lor, scopul acestora este de a provoca destabilizări.

Într-o conferință de presă la IPN, Andrei Eremia, viceadministratorul organizației obștești „Forța Veteranilor”, s-a adresat societății. „Da, cunoaștem că vremurile sunt ostile, avem în vecinătate război, în țară sărăcie, dar nu este timpul acum, fraților, ca noi să ne lăsăm manipulați de unele grupări, de unele mișcări politice, pentru a fi atrași în aducerea tulburărilor și devastărilor. Cunoaștem ce a fost pe 7 aprilie 2009. S-a început de la lozinci de sărăcie și la urmă la ce am ajuns? La victime și la instituții de stat devastate”, a spus Andrei Eremia.

Valeriu Sava, președintele organizației teritoriale Anenii Noi, a transmit președintei Maia Sandu mesajul că veteranii îi sunt alături și o susțin. BVeteranul a remarcat că s-au activizat forțele care timp de 30 de ani au fost la putere, au falimentat băncile, economia, iar mulți dintre liderii acestor grupări au fugit în străinătate. „Vrem să le spunem să se calmeze. Știm că ultima perioadă planifică multe, dar noi suntem cu ochii pe ei. E timpul să lase în pace Republica Moldova. Noi ne dorim ca copiii, nepoții noștri să trăiască într-o țară prosperă, în Uniunea Europeană”, a afirmat Valeriu Sava.

Ion Zubco, președintele organizației teritoriale din Ștefan Vodă, a declarat că veteranii condamnă războiul Federației Ruse. „Sunt împotriva celor care ne dezbină țara și ne duc pe o cale greșită. Problemele invocate de doamna Maia Sandu ieri la conferința de presă reprezintă o realitate care nu poate fi ignorată atâta timp cât avem în coasta noastră un sector de instabilitate pe nume Transnistria, un sector separatist, care de 30 de ani provoacă și ne șantajează. Noi, veteranii de război, o susținem pe doamna comandant suprem Maia Sandu”, a mai spus Ion Zubco.

Veteranii și-au exprimat speranța că noul premier și noul guvern să fie de partea cetățenilor. De asemenea, speră că va exista o conlucrare eficientă cu veteranii. „Vreau să vin cu un apel către noul Guvern, către prim-ministrul desemnat. Veteranii au nevoie de sprijinul și ajutorul statului. Domnule prim-ministru desemnat, sperăm ca în cel mai scurt timp Parlamentul să voteze pentru învestirea noului Guvern și să ne întâlnim pentru a stabili o foaie de parcurs care să rezolve măcar ceva din probleme cu care se confruntă veteranii”, a spus Constantin Covrig, administratorul organizației obștești „Forța Veteranilor”.  

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:79 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău