Veteranii de război din România și R. Moldova, cadouri de sărbători de la București

  • 28 Aprilie 2021 10:28
Veteranii de război din România și R. Moldova, cadouri de sărbători de la București

Veteranii de război din România și Republica Moldova vor primi cadouri din partea Ministerului Apărării Naționale al României cu ocazia sărbătorilor pascale. 

La activitatea de împachetare a cadourilor pentru veteranii de război din municipiul București, județul Ilfov și din Republica Moldova, care a avut loc marți, au participat și ministrul apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, și șeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu,

Evenimentul, parte a campaniei „Alături de veterani” din seria manifestărilor dedicate „Zilei Veteranilor de Război”, mai are printre invitați personalități marcante, reprezentanți ai autorităților centrale și locale, ai mediului de afaceri, cultural, ai societății civile și tineri voluntari.

Tot marți, 27 aprilie, la sediul Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazul” din București, au fost pregătite cadourile pentru veteranii de război din 25 de județe din zonele de Sud și Est ale României.

O activitate similară s-a desfășurat luni, 26 aprilie, în prezența șefului Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, în Sala Unirii din Cetatea Marii Uniri din garnizoana Alba-Iulia, unde au fost împachetate cadouri pentru veteranii de război domiciliați în 15 județe din centrul și vestul României.

Campania „Alături de veterani”, inițiată în parteneriat cu Asociația „Alături de eroi”, împreună cu mediul de afaceri și societatea civilă, se va desfășura pe parcursul mai multor zile și va include o acțiune de distribuire a unor pachete cadou cu ocazia Sărbătorilor de Paști pentru toți cei 2.610 veterani de război de pe teritoriul României, precum și pentru cei opt din Republica Moldova.

Distribuirea pachetelor către veteranii de război se va desfășura în perioada 27-30 aprilie. Echipele de distribuire a cadourilor sunt constituite din personal al unităților militare, sprijinite de voluntari, membri ai asociațiilor și fundațiilor neguvernamentale de profil. Membrii echipelor de distribuire vor fi testați pentru depistarea COVID-19 cu ajutorul unor teste rapide antigen puse la dispoziție de organizatori.

Sursa: Infoprut.ro

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău