Donald Trump îl acuză pe George Soros de finanțarea militanților împotriva lui Brett Kavanaugh

  • 05 Octombrie 2018 18:14
Donald Trump îl acuză pe George Soros de finanțarea militanților împotriva lui Brett Kavanaugh

Președintele american Donald Trump l-a acuzat vineri pe miliardarul George Soros de finanțarea militanților care au protestat împotriva confirmării candidatului său la Curtea Supremă, Brett Kavanaugh, acuzat de agresiune sexuală, potrivit France Presse, transmite Agerpres.

Această referire la George Soros intervine pe fondul declarațiilor recente ale prim-ministrului Ungariei, Viktor Orban, care denunță în mod regulat "invazia migranților" în Europa și îl acuză pe miliardarul de origine maghiară că dorește să inunde Ungaria cu migranți, prin ONG-uri pe care el le finanțează.

"Manifestanții care urlă (...) sunt profesioniști care au fost plătiți pentru a da o imagine proastă senatorilor. Nu vă lăsați păcăliți!", a reacționat președintele american într-o postare pe Twitter, cu mai puțin de două ore înainte de un vot decisiv al Senatului.

"Priviți la toate pancartele identice făcute de profesioniști. Plătite de Soros și de alții!", a adăugat el, fără a aduce elemente concrete în sprijinul acuzațiilor sale.

Mii de militanți s-au adunat joi la Washington pe colina Capitol Hill, unde se află față în față Curtea Supremă și Congresul, agitând pancarte pe care se putea citi: "Nu trădați femeile, nu votați!"

Kavanaugh a fost acuzat de către trei femei de agresiune sexuală.

Peste 300 de manifestanți au fost reținuți, între care actrița Amy Schumer, verișoara liderului democrat din Senat, Chuck Schumer, și modelul Emily Ratajkowski.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău