Veteranii de război califică drept „josnică” declarația ministrului Ciocoi: Nu-mi închipui să arunci așa o învinuire ostașilor care au apărat țara

  • 07 Februarie 2020 11:44
Veteranii de război califică drept „josnică” declarația ministrului Ciocoi: Nu-mi închipui să arunci așa o învinuire ostașilor care au apărat țara

Veteranii de război califică drept „josnică” declarația ministrului de Externe Aureliu Ciocoi privind rolul armatei ruse în războiul de la Nistru.

Într-o conferință de presă, organizată astăzi de veteranii din R.Moldova care au participat la diferite conflicte, inclusiv la războiul din 1992, aceștia au semnalat că declarația respectivă este ofensatoare pentru cei care au luptat.

Veteranul de război Ghenadie Miklișin:

Domnul Ciocoi în tranșee cu noi n-a stat, el nu știe. Chiar și consilierul prim-ministrului pe problemele veteranilor, dl Gaiciuc, nici nu-i veteran de război, cum poate să fie consilier?. Declarațiile acestea ale lor că e vinovat Chișinăul de declanșarea războiului -  ei nu știu ce vorbesc. Ei scuipă pe noi, pe memoria camarazilor car e au căzut la război, pe mamele văduve, copii care au rămas fără tați. Ei măcar conștientizează ce vorbesc? Ar trebui să-și ceară scuze de la veterani. Nu pot să-mi închipui ca în altă țară să arunci așa o învinuire ostașilor care au apărat țara - ar fi demiși și cu dosar penal. Dar ei își permit așa ceva. Păcat că avem așa demnitari”, a declarat Ghenadie Miklișin, veteran de război.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
22,24
Nori împrăștiați
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău