Veteranii de război au fost invitați la Guvern pentru a discuta revendicările

  • 03 Martie 2020 08:04
Veteranii de război au fost invitați la Guvern pentru a discuta revendicările

Veteranii de război au încheiat protestul început luni dimineața, la sfârșitul zilei, în jurul orei 20.00. Înainte de aceasta, mai mulți reprezentanți ai manifestanților au fost invitații la Guvern, unde au discutat revendicările lor cu premierul Ion Chicu, transmite IPN.

Astfel, în urma discuțiilor ar urma să fie instituit un departament dedicat veteranilor care s-ar regăsi în subordinea Guvernului. În acest sens, urmează a fi organizată Adunarea Generală a Veteranilor, unde se vor alege persoanele care vor fi înaintate în funcții publice în cadrul organului executiv și care vor reprezenta veteranii.

La fel, veteranii s-au plâns că Consiliul Național pentru problemele veteranilor și alte organizații, dar și persoanele care reprezintă aceste organe nu îi reprezintă. De asemenea, veteranii au solicitat acordarea poliței de asigurare gratuit tuturor participanților la război și ca aceștia să dispună de un buget anual pentru a beneficia de terapii în cadrul stațiunilor balneare. În replică, Ion Chicu a dat asigurări că toți veteranii vor dispune gratuit de polița de asigurare, iar în privința bugetului pentru terapii urmează să fie făcute calcule.

La revendicarea protestatarilor de a-l demite pe ministrul de externe, Aureliu Ciocoi, premierul Ion Chicu a spus că acest lucru nu se va întâmpla pentru că Aureliu Ciocoi a venit cu o explicație în acest sens care e suficientă.

Premierul le-a propus veteranilor să se întâlnească în această dimineață, la ora 07.00, într-o ședință la Guvern, pentru a analiza revendicările înaintate.

Potrivit unui comunicat de presă al Poliției, toate acțiunile ilegale admise în cadrul manifestației organizate de veterani au fost înregistrate și sunt documentate, iar persoanele care sunt implicate vor fi sancționate conform prevederilor legale. Poliția susține că în timpul manifestației de protest, unii participanți au încercat să provoace destabilizarea ordinii publice, iar ca urmare a fost spartă sticla ușii de la intrarea în sediul Guvernului și au fost aduse prejudicii, fapt documentat de polițiști. De asemenea, manifestanții au încălcat dreptul cetățenilor la libera circulației, prin blocarea transportului public pe mai multe artere.

Veteranii au protestat în Piața Marii Adunări Naționale luni, începând cu ora 09.00, nemulțumiți de atitudinea autorităților față de ei. Pe lângă lista de revendicări sociale, aceștia au cerut demisia Guvernului și a președintelui Igor Dodon.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
17,18
Cer fragmentat
Umiditate:52 %
Vint:4,63 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău