Veteranii batalionului cu destinație specială al Ministerului de Interne înaintează un set de solicitări guvernării

  • 17 Noiembrie 2017 18:21
Veteranii batalionului cu destinație specială al Ministerului de Interne înaintează un set de solicitări guvernării

Veteranii și pensionarii din Batalionul de Poliție cu destinație specială al Ministerului Afacerilor Interne au înaintat un set de cerințe guvernării, printre care și majorarea indemnizațiilor alocate, dar și oferirea de spațiu locativ social, cu posibilitatea de privatizare după o perioadă de 20 de ani.

Președintele Asociației Veteranilor și Pensionarilor din Batalionul de Poliție cu Destinație Specială al MAI, Valeriu Chicu, a declarat într-o conferință de presă la IPN că prin majorarea salariilor angajaților organelor de drept și prin asigurarea unui loc de trai colaboratorii Poliției vor avea mai multă dorință să-și exercite corect munca și vor simți un respect din partea statului și a societății pentru munca depusă.

De asemenea, veteranii cer ca văduvele să nu fie obligate să achite taxe pentru întreținerea mormintelor soților decedați pe câmpul de luptă.

De asemenea, veteranii cer ca văduvele să nu fie obligate să achite taxe pentru întreținerea mormintelor soților decedați pe câmpul de luptă. Valeriu Chicu a dat citire și altor revendicări ale veteranilor, printre care majorarea indemnizației acordate invalizilor de război de la 100 la 500 de lei, dar și majorarea ajutorului financiar pentru tratamentul stomatologic, și anume pentru protezare, care acum este de 3500 de lei.

De asemenea, aceștia solicită ca în structurile statului să existe câte un consilier din partea veteranilor, care să facă auzită vocea acestora și problemele cu care se confruntă. „Am luptat pentru stat, iar acum rugăm ca și statul să fie alături de veterani. Pentru că noi nu suntem împotriva statului. Vrem o atitudine mai bună și respect față de veterani”, a declarat Valeriu Chicu.

O altă solicitare este elaborarea unui model de legitimații unic pentru trei categorii de beneficiari: veterani, văduve de război și participanții la lupte.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:4,63 m/s
Mon
16
Tue
19
Wed
13
Thu
13
Fri
13
Arhivă Radio Chișinău