Vestmoldtransgaz este de vânzare pentru 180 de milioane de lei

  • 28 Octombrie 2017 12:16
Vestmoldtransgaz este de vânzare pentru 180 de milioane de lei

Guvernul a scos la vânzare întreprinderea de stat Vestmoldtransgaz, înființată cu scopul de a gestiona gazoductul Iași-Ungheni.

Potrivit unui anunț al Agenției Proprietății Publice, compania creată în 2014 pentru a presta servicii de transport al gazelor naturale pe teritoriul Republicii Moldova, urmează a fi privatizată prin concurs investițional.

Condițiile de participare la concurs sunt prevăzute în ediția din 27 octombrie 2017 a Monitorului Oficial, iar prețul inițial de vânzare este de 180 de milioane de lei.

Cumpărătorul va avea obligația de a investi în companie 93 de milioane de euro, pe durata primilor doi ani după preluarea acesteia.  Ofertele de participare la concurs se depun până la data de 15 decembrie 2017.

Agenția Proprietății Publice anunță organizarea unei noi runde de privatizare a 61 bunuri proprietate publică de stat în perioada noiembrie-decembrie. Dintre acestea, doar trei întreprinderi vor fi privatizate prin concurs investițional. În afară de Vestmoldtransgaz, mai este vorba de cinematografele Prut din Fălești și Patria din Leova.

În septembrie 2017, Ministerul Economiei și Infrastructurii anunța că a eliberat întreprinderii Vestmoldtransgaz certificatul de urbanism pentru proiectarea lucrărilor de construcție a conductei de transport gaze naturale pe direcția Ungheni – Chișinău.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău