Vești bune pentru UTM din partea ambasadei SUA la Chișinău

  • 02 August 2022 13:13
 Vești bune pentru UTM din partea ambasadei SUA la Chișinău

Noi oportunități culturale se prefigurează pentru Universitatea Tehnică a Moldovei. Finele lunii iulie a prilejuit vizita la UTM a atașatului cultural, Bryan ASMUS, și a directoarei „American Resource Center”, Tamara TURCAN, din cadrul Ambasadei Statelor Unite ale Americii, având ca scop stabilirea priorităților și a modalităților de colaborare pentru perioada imediat următoare.

Pentru crearea unor relații sustenabile între Statele Unite ale Americii și Republica Moldova, cu extinderea acestora prin implementarea în domeniul educației, cercetării și schimburilor profesionale, domnul Bryan ASMUS a surprins plăcut conducerea UTM cu noutăți excepționale, precum:

  • Instituirea unor programe de studii cu durata de 3 ani precum Animație, Game Design și New Media, prin parteneriatul propus al Centrului de producție digital-media din Republica Moldova MEDIACOR, care vor putea fi studiate la 4 universități din țară: Universitatea de Stat din Moldova (USM), Universitatea Tehnică a Moldovei (UTM), Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” (UPSC) și Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice (AMTAP).
  • 15 experți din SUA vor asigura reproiectarea curriculei pentru fiecare dintre cei trei ani la programele de licență Animație, Game Design și New Media.
  • Posibilitatea deschiderii unui nou Centru American destinat îmbunătățirii nivelului de însușire a limbii engleze de către studenți, precum și noi oportunități de dezvoltare profesională pentru cadrele didactice ale UTM
  • Inițiative de dezvoltare și promovare pentru extensia universitară Medicină veterinară și Agronomie, cu înglobarea unui program strategic de dezvoltare;
  • Tendințe de dezvoltare prin promovarea și captarea interesului tinerilor din SUA pentru instituțiile publice de învățământ superior din RM.

Întrevederea a fost organizată cu prezența rectorului UTM, prof. univ., dr. hab. Viorel BOSTAN, a prorectorului responsabil pentru probleme financiare și relații internaționale, Daniela POJAR, și a șefului Serviciului Relații Internaționale, dr. Cristina EFREMOV.

În cadrul întrevederii, au fost purtate și discuții privind principalele evenimente din calendarul anual de activități și posibilitatea demarării unor proiecte educaționale și culturale comune noi, se arată în comunicat.

În scopul valorificării Programelor de schimb educațional și cultural ale Statelor Unite ale Americii prin intermediul îmbunătățirii relațiilor interculturale, diplomația culturală și competența interculturală între cetățenii Statelor Unite și Republicii Moldova, se preconizează vizita la Universitatea Tehnică a Moldovei a Ambasadorului Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, Excelenței Sale Kent D. LOGSDON, pentru a contribui, în special, la valorificarea schimbului de cunoștințe, competențelor profesionale și abilităților în domeniile cercetării și educației la Universitatea Tehnică a Moldovei.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău