VESTE BUNĂ de la București! Gazoductul Ungheni-Chișinău a fost finalizat. Ludovic Orban: Este o investiție extrem de importantă care arată determinarea României în a fi alături de cetățenii R.Moldova și de basarabeni

  • 07 August 18:33
VESTE BUNĂ de la București! Gazoductul Ungheni-Chișinău a fost finalizat. Ludovic Orban: Este o investiție extrem de importantă care arată determinarea României în a fi alături de cetățenii R.Moldova și de basarabeni

Premierul României, Ludovic Orban, a anunțat despre finalizarea gazoductului Iași - Ungheni - Chișinău.

„Premierul Ludovic Orban: Am o veste bună, chiar dacă nu s-a făcut o inaugurare a unei investiții extrem de importante pentru România, această investiție este gata. Este vorba de gazoductul Ungheni-Chișinău, investiție realizată de Transgaz, care odată cu finalizarea ei dă posibilitatea furnizării gazului natural în Republica Moldova. Oferim astfel, o alternativă locuitorilor din Republica Moldova la gazul rusesc. Este o investiție extrem de importantă, o investiție care arată determinarea României în a fi alături de cetățenii Republicii Moldova și de basarabeni”, se arată pe pagina de Facebook a Guvernului de la București. 

Interconectarea Republicii Moldova cu sistemul de gaze naturale din România este o prioritate pe agenda de securitate energetică, susțin autoritățile de la Chișinău. Diversificarea căilor de acces cu surse alternative de resurse energetice va avea un impact pozitiv direct asupra populației prin creșterea securității energetice și asigurarea accesului la piețele libere și concurențiale de gaze naturale.

Gazoductul Ungheni-Chișinău a presupus construcția unei conducte de transport de gaze naturale în lungime de 120 km cu trei stații de predare a gazelor naturale, una în Ungheni și două în Chișinău, dar și dotarea centrului de dispecerat și dirijare de la Ghidighici. Rețeaua de transport de gaze naturale pe ruta Ungheni-Chișinău reprezintă cea de-a doua etapă a proiectului de interconectare Iași-Ungheni-Chișinău. Prima etapă, construcția gazoductului Iași-Ungheni, a fost finalizată în iulie 2014.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20
Cer acoperit de nori
Umiditate:52 %
Vint:2,6 m/s
Thu
15
Fri
16
Sat
20
Sun
22
Mon
23

Curs oficial BNM 22 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6967 -0.0000
USD 16.6356 -0.0000
RON 4.0711 -0.0000
UAH 0.6064 -0.0000
RUB 0.2255 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău