Vestas majorează miza în cursa pentru cea mai puternică turbină eoliană offshore

  • 10 Februarie 2021 14:30
Vestas majorează miza în cursa pentru cea mai puternică turbină eoliană offshore

Compania Vestas Wind Systems A/S a anunțat miercuri că a pus la punct o nouă turbină eoliană offshore cu o capacitate de 15 Megavați, cea mai mare turbină de acest fel concepută până acum de compania din Danemarca, transmite Reuters, preluat de Agerpres.

Compania Vestas Wind Systems A/S a anunțat miercuri că a pus la punct o nouă turbină eoliană offshore cu o capacitate de 15 Megavați, cea mai mare turbină de acest fel concepută până acum de compania din Danemarca, transmite Reuters.

"Sectorul offshore va juca un rol important în creșterea energiei eoliene iar noua turbină V236-15.0 MW va fi un motor în această evoluție prin reducerea costului energiei", a apreciat directorul general de la Vestas, Henrik Andersen.

Noua turbină a celor de la Vestas are o capacitate mai mare decât cea a rivalilor de la Siemens Gamesa Renewable Energy SA și GE Renewables Energy, ambele cu o capacitate de 14 Megavați. Toate aceste turbine au o înălțime de câteva sute de metri.

În anul 2019, Vestas, cel mai mare producător mondial de turbine eoliene, și-a vândut 80% din acțiuni la subsidiarele care dețin parcurile eoliene Pantelimon, Pegasus și Apollo din România către IKEA pentru 136 de milioane de euro.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:4,12 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău