Veronica Sirețeanu a avut o întrevedere cu o delegație de europarlamentari

  • 23 Februarie 2023 17:46
Veronica Sirețeanu a avut o întrevedere cu o delegație de europarlamentari

Cooperarea cu partenerii externi, asistența macrofinanciară și asistența tehnică, precum și necesitățile financiare ale Republicii Moldova au fost câteva dintre subiectele discutate de ministra Veronica Sirețeanu la întrevederea cu un grup de europarlamentari din cadrul Comisiei pentru bugete și Comisiei pentru comerț internațional din Parlamentul European, se arată într-un comunicat al Ministerului Finanțelor,.

Ministra Sirețeanu a evidențiat prioritățile imediate ale ministerului, o atenție sporită fiind acordată reformelor în domeniul fiscal, transparentizării finanțelor publice, îmbunătățirea administrării fiscale și a politicii de salarizare ș.a. 

Europarlamentarii au felicitat-o pe dna Sirețeanu cu ocazia învestirii în funcție, totodată, reiterând faptul că vor continua să ofere suport și asistență necesară autorităților de la Chișinău. 

La fel, pe subiectul asistenței macrofinanciare din partea Uniunii Europene pentru Republica Moldova, dna ministră a avut o discuție online cu directoarea pentru relații economice și financiare internaționale DG ECFIN, Annika Eriksgaard și echipa sa. În context, oficialii europeni au informat despre posibilitatea extinderii pachetului de asistență macrofinanciară suplimentară cu 145 mil. de euro pentru Republica Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău