Veronica Dragalin, pentru presa din România:: „Mulți dintre infractorii noștri au legături cu România. Lucrăm foarte apropiat cu autoritățile din România pe dosare”

  • 13 Noiembrie 2022 18:16
Veronica Dragalin, pentru presa din România:: „Mulți dintre infractorii noștri au legături cu România. Lucrăm foarte apropiat cu autoritățile din România pe dosare”

Într-un interviu oferit portalului Euronews Romania, șefa Procuraturii Anticorupție din Republica Moldova, Veronica Dragalin, a vorbit despre dosarele instrumentate împreună cu DNA din România și Parchetul European, condus de Laura Codruța Kovesi.

„Cu DNA luna trecută, în luna octombrie, am fost la București și ne-am întâlnit cu omologii noștri din România să învățăm din experiența României cu lupta anticorupție”, a spus Veronica Dragalin în interviu.

Șefa Procuraturii Anticorupție a menționat că există mai multe dosare penale în Republica Moldova unde în care trebuie trimise adrese în comisii rogatorii către România

„Mulți dintre infractorii noștri au legături cu România, bani cu care pleacă în România. Lucrăm foarte apropiat cu autoritățile din România pe dosare”, a detaliat șefa PA.

„Cu doamna Kovesi (șefa Parchetului European) avem planificată o întrevedere săptămâna viitoare. Plec la Bruxelles și la Luxemburg. O să am discut mai multe detalii”, a adăugat ea.

Întrebată despre un caz în care procurorii din Republica Moldova colaborează cu Parchetul European, Dragalin a afirmat că există mai multe spețe în care a cerut sprijinul României.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:30 %
Vint:2,06 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău