Veronica Dragalin, despre extrădarea lui Ilan Șor: Faptul că Șor deține cetățenia Israelului nu înseamnă că el nu poate fi extrădat

  • 19 Aprilie 2023 14:44
Veronica Dragalin, despre extrădarea lui Ilan Șor: Faptul că Șor deține cetățenia Israelului nu înseamnă că el nu poate fi extrădat

Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin a declarat în cadrul unei conferințe de presă că autoritățile de la Chișinău vor face tot posibilul de a convinge autoritățile Israelului pentru al extrăda pe Ilan Șor, care a fost condamnat la 15 ani de închisoare cu executare în dosarul fraudei bancare, transmite Radio Chișinău.

Ministerul de Justiție are competență de a trimite cereri de extrădare după faza de condamnare. Faptul că Ilan Șor deține cetățenie și în Israel nu înseamnă că nu poate fi extrădat. Totuși, decizia finală aparține Israelului. Noi vom face tot posibilul ca să convingem autoritățile Israelului pentru al extrăda, a declarat Dragalin.

Amintim că pe 13 aprilie, Curtea de Apel Chișinău a decis condamnarea lui Ilan Șor la 15 ani de închisoare cu executare în dosarul fraudei bancare. Instanța a mai decis ca acțiunea civilă să fie admisă integral. Respectiv, deputatul fugar trebuie să restituie peste cinci miliarde de lei.

Șor a fost condamnat, de prima instanță, la șapte ani și jumătate de închisoare în dosarul „frauda bancară”.

Ilan Șor este învinuit, în total, pe nouă capete de acuzare, printre care escrocherie, spălare de bani, conducerea unei |organizației criminale, delapidarea averii străine și abuz de putere.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:0,51 m/s
Fri
15
Sat
16
Sun
13
Mon
12
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău