Veronica Dragalin: Avem reprezentanți din DNA-ul din România care vor lucra în Procuratura Anticorupție

  • 23 Februarie 2023 10:44
Veronica Dragalin: Avem reprezentanți din DNA-ul din România care vor lucra în Procuratura Anticorupție

Colaborarea R. Moldova cu România nu întârzie să apară și în domeniul justiției. Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin a declarat în cadrul emisiunii „Punctul pe AZi” că procurori din Direcția Națională Anticorupție din România (DNA) vor conlucra în PA cu procurorii moldoveni. Dragalin a mai precizat că la moment procurorii anticorupție au parte de consultanța ex-directorului DNA, Daniel Morari.

„În toamnă am fost în România, la București. Am avut o întrevedere cu șeful DNA-ului și alți procurori din DNA. Acum planificăm un schimb de experiență unde o să avem reprezentanți din DNA unde o să vină la Chișinău, sperăm luna viitoare. Avem investigații unde Procuratura Anticorupție lucrează împreună cu procurori de la DNA cum a fost cazul recent cu vama. Am avut în aceeași zi câteva operațiuni care au fost comune coordonate cu DNA. Clar că vecinii noștri sunt parteneri importanți în lupta noastră cu corupția mai ales când avem cetățeni ai R. Moldova care ajung în România sau invers. Avem o colaborare foarte strânsă între aceste două state și mă bucur foarte mult că avem o relație bună. Sperăm în continuă să putem învăța din experiența colegilor noștri din România”, a declarat Veronica Dragalin, potrivit TVR MOLDOVA.

De asemenea, șefa PA a precizat că în prezent instituția pe care o conduce beneficiază de consultanță din partea fostului director al DNA, Daniel Morari. 

„Eu cred că ar fi o soluție creativă să putem beneficia de procurori care vorbesc limba română, să nu avem careva piedici aici. Sistemul este diferit dar nu are diferențe foarte mari între România și R. Moldova. Poate ar fi o idee să beneficiem de așa ceva. Până atunci, un lucru de care beneficiem noi ca instituție prin susținerea partenerilor noștri externi, beneficiem de un consiliu sau de expertiza unor persoane, inclusiv fostul șef al DNA-ului, Daniel Morari. Începând cu această lună ne ajută în PA în mai multe lucruri pentru că, eu cred că din punctul nostru putem beneficia foarte mult de experiența lor ca șef al DNA-ului și inclusiv ca un judecător în România. Chiar mă bucur că avem o persoană care contribuie să gestionăm lucrurile din Procuratura Anticorupție. Mai ales dacă vorbim despre cum ar trebui să fim ca instituție”, a punctat Veronica Dragalin.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
14,4
Nori împrăștiați
Umiditate:94 %
Vint:2,06 m/s
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău