Veronica Dragalin: „Dosarele mari de corupție sunt în capul listei Procuraturii Anticorupție”

  • 19 August 2022 12:13
Veronica Dragalin: „Dosarele mari de corupție sunt în capul listei Procuraturii Anticorupție”

„Dosarele mari de corupție precum frauda bancară, laundromatul rusesc, delapidările în cadrul întreprinderilor cu capital de stat sunt în capul listei Procuraturii Anticorupție”, a declarat într-o conferință de presă Procurorul-șef anticorupție, Veronica Dragalin. Ea a prezentat astăzi obiectivele trasate în activitatea Procuraturii Anticorupție.

Potrivit Veronică Dragalin, până în prezent, în R. Moldova nu s-a dus o luptă veritabilă anticorupție

„Există un număr foarte mare de dosare și un număr mic de procurori și ofițeri. Nu toate dosarele sunt egale. Avem cazuri de corupție cu 20 de euro pentru certificat COVID și cazuri de rezonanță. Trebuie să ne ocupăm cu precădere de cazurile mari de corupție, de rezonanță”, a declarat Veronica Dragalin.

Aceasta a menționat că scopul nu este ca oameni să intre la închisoare, ci să fie descurajată corupția.

„Trebuie să avem rezultate pe corupția mare, pe domenii care aduc cele mai mari prejudicii bugetului și chiar și securității statului. Cazurile de rezonanță, precum frauda bancară, laundromatul rusesc, delapidările din întreprinderile cu capital de stat vor fi în capul listei”, a declarat Veronica Dragalin. , a subliniat ea.

Procurorul șef anticorupție a spus că instituția trebuie să descurajeze corupția la nivel înalt, în parlament, guvern,  politicieni, dar și în cadrul administrațiilor locale.

„Trebuie să fie exemple vii că persoanele corupte ajung la închisoare”, a spus Veronica Dragalin. Ea a subliniat că dosarele trebuie efectuate corect, argumentat, motivat, nu trebuie să existe niciun fel de discriminare pe criterii politice și de altă natură.

Totodată, ea a spus că condamnările vor lua timp și nu vor veni peste noapte.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău