Vernisajului Vinului la cea de-a XVII-a ediție, la fel de efervescent și surprinzător, anunță organizatorii

  • 06 Decembrie 2019 11:55
Vernisajului Vinului la cea de-a XVII-a ediție, la fel de efervescent și surprinzător, anunță organizatorii

Cu genericul „Dansul perlelor de iarnă”, ediția a XVII-a Vernisajului Vinului va avea loc la 13 decembrie, începând cu ora 18:00, în incinta Palatul Republicii .

Potrivit organizatorilor, evenimentul revine cu multe noutăți, vinuri de calitate și o atmosferă efervescentă. Desfășurat în mijloc de iarnă, „Vernisajuș Vinului” este dedicat spumantelor și vinurilor alese, divinurilor de calitate, care au fost premiate la cele mai importante concursuri internaționale. Cei pasionați de vin vor avea ocazia să se delecteze cu cele peste 300 de vinuri spumante, albe, rosé și roșii, dar și divinuri produse de cei peste 50 de vinificatori reuniți sub brandul unic de țară „Vinul Moldovei. O legendă vie”.

„Vinurile spumate și divinurile vor avea un loc de cinste la cea de-a XVII-a ediție. În inima evenimentului vor fi amenajate două zone tematice dedicate, iar sub îndrumarea somelierilor certificați și a vinificatorilor, vizitatorii interesați vor putea să afle mai multe despre vinurile produse în cele 4 regiuni cu Indicație Geografică Protejată. Iar experții Oficiului Național al Viei și Vinului vor ține degustări comparative ale vinurilor din produse din soiuri indigene”, se arată într-un comunicat emis de Oficialiul Național al Viei și Vinului.

Vernisajul Vinului este un eveniment organizat bianual, începând cu 2011, iar de-a lungul anilor și-a confirmat statutul de platformă de comunicare între vinificatori și consumatori, dar și o rampă de lansare a noilor produse vinicole.
Cea de-a XVII-a ediție este organizată de Oficiul Național al Viei și Vinului, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Asociațiile producătorilor de produse vitivinicole cu IGP „Codru”, „Valul lui Traian”, „Ștefan Vodă”, „Divin”.


Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău