Vernisajul Vinului | „Dansul perlelor de iarnă”, ediție dedicată vinurilor spumante

  • 13 Decembrie 2019 09:22
Vernisajul Vinului | „Dansul perlelor de iarnă”, ediție dedicată vinurilor spumante

55 de companii vinicole, dintre care 23 de mici producători reuniți sub brandul unic de țară „Vinul Moldovei. O legendă vie”, 300 de licori bahice alese, lansări surprinzătoare și experiențe senzoriale unice – toate acestea îi așteaptă pe amatorii de vinuri la tradiționalul eveniment desfășurat în miez de iarnă.

Cu genericul „Dansul perlelor de iarnă”, ediția a XVII-a este dedicată vinurilor spumante și evocă bulele seducătoare ale celei mai festive băuturi, vedeta sărbătorilor de sezon. Iar cu această ocazie, vinăriile „Carpe Diem”, „Cricova”, „Maurt” și „Poiana” vor marca o premieră și vor lansa spumante. Mai mult, băuturile premiate și apreciate la „Effervescents du Monde 2019”, unul dintre cele mai prestigioase concursuri internaționale, vor fi oferite spre degustare tuturor vizitatorilor Vernisajului Vinului. Printre acestea se numără spumantul „Dor Alb Brut” de la vinăria „Bostavan” (medalie de aur), dar și băuturile produse de vinificatorii de la „Chateau Vartely”, „Cricova”, „Maurt” și „Purcari”. 

Pasionații și amatorii vinurilor de calitate vor avea posibilitatea să se bucure și de energia divinurilor de chihlimbar, având la dispoziție pentru degustare, conform tradiției, zeci de divinuri de cea mai înaltă calitate, produse de 10 companii prezente la eveniment. 

Vizitatorii Vernisajului votează excelența 

La cea de-a XVII-a ediție a Vernisajului Vinului, trofeele tradiționale ale ediției – Premiul „Vernisaj Efervescent”, Premiul „Vernisajul în Roșu” și Premiul „Vernisaj Divin”– vor fi oferite chiar de vizitatorii evenimentului. Prin intermediul aplicației Gustos.Life, creată în conformitate cu standardele Organizației Internaționale a Viei și Vinului (OIV), participanții vor putea evalua vinurile nominalizate. După înscrierea pe platforma online, toți cei prezenți vor urmări în timp real rezultatele votului și vor decide astfel câștigătorii ediției. 

Vernisajului Vinului „Dansul perlelor de iarnă” va avea loc în data de 13 decembrie, începând cu ora 18:00, în incinta Palatul Republicii. Evenimentul select este organizat bianual, începând cu anul 2011, iar de-a lungul anilor și-a confirmat statutul de platformă de comunicare între vinificatori și consumatori, dar și rampă de lansare a noilor produse vinicole.

Vernisajul Vinului este organizat de Oficiul Național al Viei și Vinului, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Asociațiile producătorilor de produse vitivinicole cu IGP „Codru”, „Valul lui Traian”, „Ștefan Vodă” și „Divin”.  

Despre Oficiul Național al Viei și Vinului 

ONVV contribuie la reglementarea și dezvoltarea domeniului vitivinicol, servind drept platformă pentru acțiunea comună a tuturor celor implicați în creșterea competitivității produselor vinicole, valorificarea autenticității și orientarea spre consumator. Printre obiectivele sale de bază se numără diversificarea piețelor de desfacere și promovarea vinurilor moldovenești prin programul național și brandul național vinicol „Vinul Moldovei. O legendă vie”.

Biletele sunt disponibile pe iticket.md 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Sinteza săptămânii cu Vasile State
Meteo Chișinău
29,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:6,69 m/s
Sun
20
Mon
16
Tue
16
Wed
18
Thu
20
Arhivă Radio Chișinău