Verificări în instituțiile de învățământ, din 13 martie

  • 12 Martie 2017 10:58
Verificări în instituțiile de învățământ, din 13 martie

Începând de luni, 13 martie și până pe 13 aprilie, mai multe echipe ale Centrelor de Sănătate Publică teritoriale și ANSA, vor efectua controale inopinante în mai multe localități din țară. Acestea vor verifica respectarea legislației sanitare și siguranța alimentelor în grădinițe, gimnazii și licee.

Specialiștii vor evalua calitatea produselor alimentare distribuite în instituțiile de învățământ, dacă informațiile de pe etichete corespund cu marfa livrată, dar și prezența certificatelor privind examenele medicale ale angajaților. Potrivit unui comunicat al CNSP, verificările vor avea loc în toată țara.

În urma verificărilor Ministerul Sănătății, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor și Centrul Național de Sănătate Publică urmează să elaboreze un set de propuneri de modificare a legislației pentru a elimina deficiențele existente în procesul de asigurare cu alimente a copiilor.

De asemenea spre consultări publice a fost propus un proiect de hotărâre de Guvern de completare a Codului Contravențional, prin introducerea sancțiunilor pentru agenții economici care nu respectă legislația sanitară.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:30 %
Vint:3,09 m/s
Fri
14
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău