Veniturile și cheltuielile raportate de PDM la CEC depășesc valoarea însumată a celorlalte partide

  • 01 Aprilie 2018 14:10
Veniturile și cheltuielile raportate de PDM la CEC depășesc valoarea însumată a celorlalte partide

Comisia Electorală Centrală a publicat rapoartele financiare pentru 2017 a 24 din cele 45 de partide politice. Dintre acestea, Partidul Democrat a avut, de departe, cele mai multe venituri și cheltuieli – aproape 60 de milioane de lei.

Sâmbătă, 31 martie, a fost ultima zi de depunere a rapoartelor financiare a partidelor politice. CEC nu le-a publicat pe toate, urmând să fie verificate și, cel mai probabil, va prezenta datele respective luni, au comunicat pentru Radio Chișinău surse din cadrul instituției.

Din cele 24 de rapoarte care au fost plasate, cele mai multe venituri și cheltuieli le-a avut PDM – aproape 60 de milioane de lei. Aproximativ 7,5 milioane de lei le-a primit de la bugetul de stat, iar ceilalți bani au provenit din donații ale membrilor de partid și cotizații.

Partidul Liberal a obținut aproximativ 4,5 milioane de lei, practic toți banii provenind de la bugetul de stat.

Partidul Șor a înregistrat venituri de aproape 3 milioane de lei, iar majoritatea au reprezentat donații de la persoane juridice.

Partidul Liberal Reformator a primit aproximativ un milion de lei de la bugetul de stat, Platforma Demnitate și Adevăr a înregistrat venituri de aproximativ 626 de mii de lei, dintre care 155 de mii de la bugetul de stat, iar ceilalți – donații și cotizații. Partidul Popular European a înregistrat venituri de aproximativ 150 de mii de lei.

Alte formațiuni politice au înregistrat venituri și cheltuieli mai mici, sau chiar deloc.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
7,18
Câțiva nori
Umiditate:98 %
Vint:1,03 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău