Veniturile proprii în fondurile AOAM, în creștere

  • 06 Mai 2020 11:37
Veniturile proprii în fondurile AOAM, în creștere

În primele patru luni ale anului curent, Compania Națională de Asigurări în Medicină a acumulat în fondurile de asigurare obligatorie de asistență medicală (AOAM) venituri proprii de aproape 1,638 miliarde de lei. Acumulările respective au fost în creștere cu aproximativ 96 de milioane, ceea ce reprezintă 6,2% față de aceeași perioadă a anului trecut, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă al CNAM se menționează că cea mai mare parte a veniturilor provine din primele de asigurare medicală în cotă procentuală din salariu. Acestea au atins cifra de 1,501 miliarde de lei, cu aproape 77 de milioane mai mult față de perioada similară a anului trecut.

În același timp, primele de asigurare medicală obligatorie în sumă fixă au depășit 113 milioane, fiind în creștere cu peste zece milioane comparativ cu primele patru luni ale anului trecut.

Alte venituri încasate în fondurile AOAM, inclusiv primele de asigurare achitate de rezidenții parcurilor pentru tehnologia informației, constituie peste 23 de milioane de lei, cu circa opt milioane mai mult față de suma înregistrată în perioada similară a anului trecut.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
8,85
Ploaie de intensitate mică
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău