Venirea băncii Transilvania în capitalul Victoriabank influențează pozitiv dezvoltarea instituției

  • 13 Februarie 2019 15:48
Venirea băncii Transilvania în capitalul Victoriabank influențează pozitiv dezvoltarea instituției

Venirea Băncii Transilvania din România în capitalul celei de-a patra bănci ca mărime din Moldova - Victoriabank - influențează pozitiv dezvoltarea băncii moldovenești. În anul trecut, numărul clienților a crescut cu aproape 10%, ajungând la peste 620 mii, portofoliul de credite pentru persoane fizice a crescut cu 26% și a ajuns la 844 mii lei, iar numărul cardurilor emise a crescut cu 30% și a ajuns la aproximativ 310 mii.

Potrivit agenției INFOTAG cu referire la un comunicat al grupului BT, poziția financiară și prudențială a Victoriabank s-a îmbunătățit semnificativ în 2018. Solvabilitatea Victoriabank este de peste 30%, iar acoperirea cu provizioane a creditelor neperformante este de 40%.

Președintele Consiliului de Administrație Victoriabank, Victor Țurcan, a menționat că "Banca Transilvania, prin venirea la Victoriabank, a marcat începutul unui noi capitol în dezvoltarea sistemului bancar și a mediului de afaceri din Republica Moldova". 

"Implicarea BT a fost și este privită cu mare interes. În acest prim an în care facem echipă a fost pus în aplicare un plan de reorganizare a băncii, prin implementarea la Victoriabank a celor mai bune practici BT referitoare la clienți, produse și servicii, tehnologie și echipă, iar rezultatele nu au întârziat să apară", a spus el. 

Președintele Comitetului de direcție Victoriabank, Bogdan Pleșuvescu, susține că prioritățile BT la Victoriabank au fost până acum asigurarea transparenței activității, susținerea antreprenorilor și a persoanelor fizice, dezvoltarea canalelor alternative de banking, perfecționarea serviciilor și produselor, respectiv integrarea echipelor celor două bănci. 

"Ne bucurăm că au apărut primele roade ale replicării modelului de business BT la Victoriabank", a spus bancherul.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău