Venezuela | Nicolas Maduro anunță sosirea a 300 de tone de ajutoare umanitare din Rusia

  • 19 Februarie 2019 09:47
Venezuela | Nicolas Maduro anunță sosirea a 300 de tone de ajutoare umanitare din Rusia

Președintele venezuelean Nicolas Maduro a anunțat luni că la 20 februarie vor sosi în Venezuela 300 de tone de ajutoare umanitare provenind din Rusia și și-a reafirmat opoziția față de pătrunderea în țară a alimentelor și medicamentelor provenind din alte țări, și în special din SUA, solicitate de opoziție, informează marți EFE și AFP, potrivit Agerpres.

„Miercuri sosesc 300 de tone de asistență umanitară din Rusia, în mod legal, pe aeroportul internațional Maiquetia din Caracas, conținând medicamente scumpe", a informat președintele Maduro în cadrul consiliului prezidențial transmis în mod obligatoriu la radio și televiziune. El a precizat că acest "ajutor" a fost... plătit de executiv și a menționat că guvernul său beneficiază de asistență tehnică din partea tuturor agențiilor ONU. Pe acestea l-am plătit în mod demn, a dat asigurări Maduro, afirmând că bunurile provin din Rusia, China, Turcia și alte state, precum și din partea ONU.

El a adăugat că este posibil ca în următoarele zile mai multe state să anunțe acordarea de asistență Venezuelei sub formă de medicamente sau materii prime cu care se pot produce medicamente, operațiune ce ar urma să se desfășoare prin intermediul ONU.

De asemenea, el a calificat și de această dată drept un "show politic" și o capcană ajutorul umanitar trimis SUA și Columbia la solicitarea opozantului Juan Guaido, ajutor blocat la frontieră, și a afirmat că acesta constă în produse alimentare otrăvite și contaminate. "Acest ajutor este o capcană, ni se fură 30 miliarde și ni se oferă 20 de milioane sub formă de hrană alterată și contaminantă, în încercarea de a interveni în Venezuela", a insistat Nicolas Maduro, îndemnându-i pe președinții Columbiei și SUA să renunțe la această nebunie.

Anunțul președintelui Maduro a fost făcut în aceeași zi în care ministrul pentru comunicare Jorge Rodriguez a informat că vor fi acordate hrană și îngrijiri medicale locuitorilor orașului columbian Cucuta, care, a dat asigurări ministrul venezuelan, suferă de pe urma sărăciei. Cucuta este unul din centrele de colectare a ajutorului umanitar solicitat de Guaido, pe care Maduro refuză să îl accepte, deoarece pretinde că ar putea conduce la o invazie străină.

Se prefigurează o săptămână tensionată pentru președintele Maduro, în contextul anunțului făcut de președintele Parlamentului, Juan Guaido, care a declarat că ajutorul american va pătrunde sâmbătă pe teritoriul Venezuelei cu orice preț, în pofida refuzului categoric al președintelui contestat. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:12,86 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău