Venezuela | Nicolas Maduro anunță manevre militare

  • 18 Februarie 2018 08:23
Venezuela | Nicolas Maduro anunță manevre militare

Președintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a anunțat sâmbătă, 17 februarie, organizarea pe 24 și 25 februarie a unor manevre militare la care vor participa și civili, pentru a întări capacitatea de apărare a țării în fața unor eventuale amenințări străine, transmite AFP.

"Am ordonat forțelor armate ca, împreună cu poporul nostru, într-o unitate civic-militară, să efectueze manevrele militare Independencia 2018 sâmbătă, 24 februarie, și duminică, 25 februarie", a declarat Nicolas Maduro într-o alocuțiune difuzată de mass-media.

Președintele Maduro s-a aflat într-o vizită în statul Vargas, situat în nordul Venezuelei, la Marea Caraibilor, unde a asistat la plecarea navei-școală venezuelene Simon Bolivar într-o călătorie cu escală în 12 țări din America latină.

Manevrele anuale vor servi la "perfecționarea echipamentelor, deplasării trupelor, tancurilor, rachetelor, avioanelor și elicopterelor" și întărirea "sufletului național", a precizat Nicolas Maduro.

Anunțul datelor din ediția 2018 a manevrelor a fost făcut la o zi după acuzațiile lansate de șeful statului la adresa Columbiei.

În opinia sa, armata columbiană ar pregăti sub influența Statelor Unite provocări militare împotriva Venezuelei în vederea declanșării unui conflict armat între cele două țări.

În cursul unei ședințe de guvern, Nicolas Maduro a afirmat vineri că armata columbiană antrenează în prezent zeci de cetățeni venezueleni care ar urma, în opinia sa, să efectueze atacuri în Columbia, îmbrăcați în uniforme ale armatei venezuelene, cu scopul de a declanșa un conflict bilateral.

Președintele venezuelean a afirmat că deține dovezi în acest sens.

Sâmbătă, Nicolas Maduro s-a arătat provocator. "Nu vom accepta niciodată ca cizma militară imperialistă străină să calce pe pământul sfânt al patriei venezuelene", a declarat șeful statului, candidat la un nou mandat în alegerile prezidențiale anticipate de la 22 aprilie.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău