Venezuela: Maduro se declară deschis dialogului cu SUA (presă)

  • 19 Ianuarie 2020 11:39
Venezuela: Maduro se declară deschis dialogului cu SUA (presă)

Președintele Venezuelei, Nicolas Maduro, s-a declarat deschis unui dialog cu SUA care să poată duce "la un nou tip de relații" între cele două țări, informează duminică AFP, preluat de Agerpres.

"Dacă există respect între guverne, indiferent de importanța Statelor Unite, și dacă există un dialog, un schimb de informații veridice, atunci fiți siguri că putem crea un nou tip de relație", a declarat Maduro într-un interviu publicat sâmbătă seara de cotidianul american Washington Post.

Maduro a asigurat că, dacă omologul său american Donald Trump ar ridica sancțiunile împotriva Caracasului, companiile americane ar putea beneficia de pe urma resurselor petroliere venezuelene. "O relație de respect și dialog antrenează o situație de tip win-win. O relație de confruntare antrenează o situație de tip lose-lose. Aceasta este formula", a continuat el.

Acesta este primul interviu acordat de Nicolas Maduro unei importante publicații americane din februarie 2019, când a expulzat subit din Venezuela jurnaliști ai postului Univision.

De anul trecut, SUA și alte 50 de țări îl recunosc pe opozantul Juan Guaido drept președinte interimar legitim al Venezuelei. Guaido solicită organizarea unui nou scrutin prezidențial, apreciind că alegerile în urma cărora Maduro a obținut un al doilea mandat, în 2018, au fost marcate de fraude.

Nicolas Maduro, care i-a succedat la putere lui Hugo Chavez în 2013, beneficiază la rândul său de sprijinul Rusiei, Chinei și Cubei. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău