Venezuela: Maduro anunță manevre militare pentru 15 și 16 februarie

  • 09 Ianuarie 2020 08:28
Venezuela: Maduro anunță manevre militare pentru 15 și 16 februarie

Președintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a convocat miercuri manevre militare pentru 15 și 16 februarie în principalele orașe ale țării, după ultimele efectuate în septembrie la frontiera columbiană, notează AFP, preluat de Agerpres.

"Vom face primele noastre manevre militare din anul 2020 (...), manevre militare speciale de desfășurare a sistemului de apărare, de desfășurare a întregii armate", a spus șeful statului într-un discurs alături de înaltul comandament militar și milițienii civili care, de asemenea, vor participa, după cum a subliniat.

Aceste exerciții trebuie să pregătească pentru "apărarea orașelor". Președintele socialist a numit cinci din principalele aglomerații ale țării: Caracas, Maracay, Valencia, Barquisimeto și Maracaibo.

Militarii și milițienii au mai fost mobilizați, de la 10 la 28 septembrie 2019, de-a lungul frontierei columbiene.

Nicolas Maduro a lansat un apel la "pregătire" pentru "a rupe dinții imperialismului" în cazul unei agresiuni împotriva Venezuelei, într-o aluzie la Statele Unite. Washingtonul îl sprijină pe opozantul Juan Guaido și l-a recunoscut la începutul lui 2019 ca președinte interimar. Circa 60 de țări au urmat acest exemplu.

Venezuela numără 365.000 de persoane în rândul armatei și, potrivit președintelui țării, aproape 3,7 milioane de milițieni, peste 10% din populație.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
19,4
Câțiva nori
Umiditate:57 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău