Venezuela | Liderul opoziției, Juan Guaido, anunță un marș național asupra capitalei Caracas

  • 10 Martie 2019 09:48
Venezuela | Liderul opoziției, Juan Guaido, anunță un marș național asupra capitalei Caracas

Liderul opoziției venezuelene, Juan Guaido, a lansat sâmbătă un apel la un marș asupra capitalei, Caracas, fără să respingă o intervenție militară, transmite AFP.

"Anunț un turneu, turneul meu și al tuturor deputaților prin întreaga țară pentru a vă face să veniți definitiv la Caracas", a declarat Juan Guaido în fața a mii de simpatizanți ieșiți pe străzile capitalei.

Cu megafon în mână, urcat pe capota unei mașini de teren, președintele interimar autoproclamat, recunoscut de la 23 ianaurie de peste 50 de țări, nu a oferit amănunte în legătură cu data exactă. Aceasta va fi "foarte curând", s-a mărginit el să anunțe.

"Miraflores, Miraflores!", au scandat partizanii săi, referindu-se la palatul prezidențial ocupat în prezent de socialistul Nicolas Maduro.

"După sfârșitul acestui turneu (...), vom anunța data la care cu toții împreună ne vom îndrepta spre Caracas", a precizat opozantul în vârstă de 35 de ani.

Juan Guaido a repetat, de asemenea, că este pregătit să autorizeze o intervenție militară străină. "Articolul 187, atunci când va sosi momentul", a spus președintele Adunării Naționale, referindu-se la Constituția Venezuelei care autorizează "misiuni militare venezuelene în exterior sau străine în interiorul țării".

"Intervenție! Intervenție!", a scandat mulțimea în cor.

"Toate opțiunile sunt pe masă și facem această afirmație cu responsabilitate", a subliniat Juan Guaido care și-a îndemnat suporterii să nu se lase cuprinși de "disperare sau frustrare".

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,96
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău