Venezuela | Juan Guaido a provocat autoritățile de la Caracas să îl aresteze, după ce i-a fost ridicată imunitatea parlamentară

  • 03 Aprilie 2019 10:55
Venezuela | Juan Guaido a provocat autoritățile de la Caracas să îl aresteze, după ce i-a fost ridicată imunitatea parlamentară

Liderul opoziției venezuelene, Juan Guaido, a provocat marți autoritățile de la Caracas să îl aresteze, după ce i-a fost ridicată imunitatea parlamentară, transmite DPA.

"Dacă regimul îndrăznește să mă răpească și să dea o lovitură de stat, vom răspunde hotărât", a scris Guaido pe contul său de Twitter, după ce Adunarea Constituantă a decis că poate fi urmărit penal. El a adăugat într-un alt mesaj că a discutat deja cu lideri din întreaga lume și că "uzurpatorii nu vor să pună la încercare hotărârea comunității internaționale".

Guaido s-a autoproclamat președinte interimar al Venezuelei în ianuarie și a fost recunoscut ca atare de peste 50 de țări. El este acuzat a încălcat interdicția de a părăsi țara impusă de Curtea Supremă și a început un tur în America Latină în februarie, pentru a-și mobiliza susținătorii, însă nu a fost arestat în martie, la revenirea în țară, așa cum amenințaseră autoritățile.

Curtea Supremă a cerut luni Adunării Constituante să clarifice situația imunității lui Guaido.

Adunarea a fost înființată în 2017 de regimul condus de președintele Nicolas Maduro, pentru a prelua atribuțiile parlamentului, singurul organism controlat de opoziția venezueleană. Maduro a fost reales anul trecut în urma unui proces electoral contestat de opoziție și de comunitatea internațională.

În Venezuela, la penuria de alimente, medicamente și apă potabilă s-a adăugat în ultimele săptămâni și o criză a energiei, manifestată printr-o serie de pene de curent la scară națională, inclusiv în capitală.

Sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:1,54 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău