Venezuela | Industria petrolieră riscă să intre în colaps

  • 18 Martie 2019 19:45
Venezuela | Industria petrolieră riscă să intre în colaps

Agenția Internaționala pentru Energie a anunțat că industria petrolieră a Venezuelei riscă să intre în colaps ca urmare a crizei economice și a crizei energiei electrice din această țară, informează CNN, potrivit Mediafax.

"Chiar dacă sunt semne că situația (energiei electrice, n.r.) se îmbunătățește, degradarea sistemului energetic este atât de mare încât nu putem fi siguri dacă această normalizare a situației este de durată", susține agenția într-o postare pe site-ul său oficial.

Cea mai mare parte a Venezuelei a fost afectată de o pană masivă de curent săptămâna trecută. Cu toate că Administrația Nicolas Maduro a anunțat joi că alimentarea cu energie electrică este din nou asigurată, mai multe pene de curent sunt încă semnalate în unele părți ale țării.

Potrivit Agenției Internaționale pentru Energie, Venezuela produce 1,2 milioane de barili de petrol pe zi în condiții normale, însă există mai mulți factori care pot reduce producția de petrol a țării. Unul dintre factori este acordul dintre țările OPEC cu privire la reducerea producției. Un alt factor este încetinirea creșterii economice mondiale, fapt care va duce la scăderea cererii. La această problemă s-ar putea adăuga și tendința Statelor Unite și Canadei de a-și crește exporturile de petrol, potrivit aceleiași surse.

Sursa: Mediafax

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri România-Actualități
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău