Venezuela îl acuză pe Donald Trump că amenință pacea în America Latină

  • 13 August 2017 12:49
Venezuela îl acuză pe Donald Trump că amenință pacea în America Latină

Guvernul de la Caracas l-a acuzat pe președintele american Donald Trump că dorește să pună în pericol pacea și stabilitatea în America Latină, după ce liderul de la Casa Albă a amenințat Venezuela cu intervenția militară, transmite Agerpres.

Luarea de poziție a lui Trump față de situația actuală din Venezuela a avut loc vineri, după mai multe zile de tensiuni în creștere între Washington și Caracas, SUA pierzându-și răbdarea după aproape patru luni de manifestații soldate cu 125 de morți în țara sud-americană.

''Avem numeroase opțiuni pentru Venezuela, inclusiv o posibilă opțiune militară dacă este necesar'', le-a transmis Trump jurnaliștilor la Bedminster, în statul New Jersey, unde liderul american se află în vacanță.

Guvernul socialist de la Caracas a fost iritat de această declarație, care amintește de ultima intervenție americană în regiune, în 1989, când SUA au invadat Panama.

''Amenințarea curajoasă a președintelui Donald Trump vizează atragerea Americii Latine și a Caraibelor într-un conflict care ar perturba, într-o manieră permanentă, stabilitatea, pacea și securitatea regiunii noastre'', a declarat șeful diplomației venezuelene, Jorge Arreaza, care a dat citire unui comunicat în numele președintelui Nicolas Maduro.

Brazilia, Columbia, Peru, Chile, Mexic, Ecuador și Nicaragua au respins sâmbătă perspectiva recurgerii la forță în Venezuela.

La începutul lunii august, SUA au impus deja sancțiuni directe contra președintelui Maduro, pe care Washingtonul îl califică drept 'dictator'.

Situația din Venezuela se află și pe agenda discuțiilor pe care vicepreședintele american Mike Pence le va avea în turneul diplomatic latino-american care începe duminică (13 august) și cuprinde Columbia, Argentina, Chile și Panama.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău