Venezuela | Cel puțin 69 de persoane au fost rănite în violențele de la Caracas

  • 01 Mai 2019 08:59
Venezuela | Cel puțin 69 de persoane au fost rănite în violențele de la Caracas Libertatea

Cel puțin 69 de persoane au fost rănite, dintre care două de gloanțe, în altercațiile care au survenit marți la Caracas în cursul manifestațiilor în sprijinul unui grup de soldați care s-au raliat opozantului Juan Guaido, au anunțat serviciile medicale din capitala Venezuelei, notează AFP, potrivit Agerpres.

Potrivit presei venezuelene, încă o persoană a fost rănită de gloanțe în cursul ciocnirilor care s-au produs în cursul evenimentelor considerate de guvernul lui Nicolas Maduro o "tentativă de lovitură de stat". Potrivit autorităților, un soldat din trupele fidele actualului președinte a fost, de asemenea, rănit.

Potrivit serviciilor medicale din municipalitatea Chacao, care aparține de Caracas, o femeie de 32 de ani a fost rănită de două gloanțe în timpul manifestației care a urmat apelului lansat armatei de Juan Guaido să i se alăture în proiectul său de a-l alunga pe Nicolas Maduro de la președinție.

Victima se afla pe artera Francisco-de-Miranda, în estul capitalei venezuelene, când persoane mascate au atacat cortegiul, potrivit manifestanților.

Un alt protestatar, de 31 de ani, a fost rănit de gloanțe la mână tot în municipalitatea Chacao.

Din cele 69 de persoane care au primit îngrijiri medicale, 41 au prezentat răni cauzate de gloanțe de cauciuc.

La scurtă vreme după apelul lansat de Juan Guaido de la baza aeriană militară La Carlota, mii de persoane s-au adunat pe artera care o mărginește și au izbucnit altercațiile. În timpul violențelor, un vehicul blindat a intrat în mulțime, potrivit imaginilor difuzate de presa locală și străină.

Un soldat din trupele fidele președintelui Nicolas Maduro a fost, de asemenea, rănit de gloanțe, a făcut cunoscut ministrul apărării, generalul Vladimir Padrino.

Media locale au mai informat că un alt manifestant a fost rănit de gloanțe în burtă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
10,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:7,2 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău