Venezuela: ''Am sacrificat totul'', spune fostul șef al serviciului de informații al regimului Maduro

  • 10 Mai 2019 08:25
Venezuela: ''Am sacrificat totul'', spune fostul șef al serviciului de informații al regimului Maduro

Fostul șef al serviciului de informații din Venezuela a afirmat că a "sacrificat totul" pentru "a lupta împotriva corupției", cu ocazia primei sale luări publice de cuvânt după ce i-a întors spatele președintelui Nicolas Maduro și a dezertat, într-o înregistrare video difuzată joi, relatează AFP,preluat de Agerpres.

"Popor al Venezuelei, am sacrificat totul!", a declarat Christopher Figuera în scurta înregistrare video de un minut și jumătate difuzată pe Twitter de canalul NTN24. "Cei care mă cunosc știu cum am luptat frontal împotriva corupției și a nedreptăților", a adăugat el.

După rebeliunea eșuată de la 30 aprilie, la care a îndemnat opozantul Juan Guaido, au circulat zvonurile că Christopher Figuera, șeful SEBIN, a dezertat.

Confirmarea a venit marți de la Washington, atunci când vicepreședintele american, Mike Pence, a anunțat că generalul Figuera a "dezertat săptămâna trecută". În consecință, a continuat vicepreședintele SUA, administrația Trump a ridicat sancțiunile americane care îl vizau.

În înregistrarea difuzată joi, Christopher Figuera nu vorbește despre revolta eșuată de la 30 aprilie, dar îl critică implicit pe Nicolas Maduro, pe care Washingtonul, aliat al lui Juan Guaido, încearcă să îl răstoarne de la putere.

"Trebuie să te oprești să mai acuzi lumea întreagă pentru nefericirea țării noastre și să ceri și mai multe sacrificii populației, în timp ce unii conducători care au făcut avere au plasat totul în străinătate", a mai spus Christopher Figuera în această înregistrare efectuată într-un loc neprecizat.

El a mai afirmat că i-a cerut lui Donald Trump să "ridice sancțiunile" împotriva Venezuelei. Potrivit declarațiilor sale, președintele american i-a răspuns că "va face aceasta doar atunci când un nou guvern va fi în funcțiune" la Caracas.

"Sunt convins că merităm o țară mai bună. Trebuie să muncim cu toții la reconstrucția și restabilirea statului", a încheiat Christopher Figuera.

Apelul la rebeliune împotriva lui Nicolas Maduro lansat de Juan Guaido alături de soldații alăturați cauzei sale a eșuat. Circa 25 de soldați au cerut azil la ambasada Braziliei, iar opozantul Leopoldo Lopez, care a apărut alături de Juan Guaido, s-a refugiat în cea a Spaniei.

În plus, justiția a lansat urmăriri penale contra a zece deputați pentru sprijinul acordat rebeliunii. Unul dintre aceștia, Edgar Zambrano, vicepreședinte al Adunării Naționale, a fost arestat miercuri seară, iar alți trei s-au refugiat în ambasade la Caracas.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău