Veneția va introduce bilete de intrare pentru turiștii de o zi începând cu 2023

  • 02 Iulie 2022 17:54
Veneția va introduce bilete de intrare pentru turiștii de o zi începând cu 2023

Turiștii de o zi care doresc să viziteze Veneția vor trebui de anul viitor să-și cumpere bilete, potrivit unor noilor cerințe care au drept scop reglementarea fluxului masiv de turiști în celebrul oraș, informează DPA, potrivit Agerpres.

Obligativitatea, care va intra în vigoare pe 16 ianuarie 2023, are drept scop un control mai adecvat al numărului de vizitatori în special în sezonul de vârf, a precizat vineri Simone Venturini, expert în turism.

Localnicii au criticat de multă vreme turismul masiv din oraș, care transformă deseori parcurgerea aleilor înguste într-o adevărată provocare și creează aglomerări uriașe în preajma celor mai populare obiective ale Veneției.

Înaintea pandemiei, orașul era vizitat zilnic de peste 100.000 de persoane. Autoritățile au luat acum în vizor turiștii de o zi și oaspeții vaselor de croazieră, dintre care mulți nu contribuie cu aproape nimic la economia locală.

Rezidenții regiunii Veneto, persoanele născute în Veneția și toți cei care au rezervat cazare în oraș, vor fi scutiți de la cerința de a cumpăra bilet.

Prețul biletelor, care va varia în urma utilizării unui sistem dinamic de prețuri, poate ajunge la 10 euro de persoană, iar cei care vor rezerva din timp vor plăti mai puțin. Vizitatorii vor trebui să rezerve biletele online înaintea sosirii, iar cei care vor intra în centrul istoric fără bilet sunt pasibili de amenzi cuprinse între 50 și 300 de euro.

Potrivit reprezentantului municipalității Michele Zuin, instalarea unor bariere la toate punctele de acces în oraș nu este exclusă.

Din septembrie, prețurile biletelor pentru muzeele și vaporașele din oraș, precum și pentru autobuzele fluviale va crește în lipsa unei rezervări online, o încercare de a obișnui turiștii cu planificarea în avans a călătoriei înaintea introducerii biletelor zilnice din ianuarie.

Veneția monitorizează deja afluxul de vizitatori cu ajutorul așa numitei Control Room, care folosește camere de supraveghere, contoare montate pe poduri și canale, precum și date colectate de rețelele de telefonie mobilă pentru a oferi municipalității o imagine asupra gradului de aglomerație din oraș.

Deși intenția noului sistem de bilete nu este de a descuraja turismul și nu există planuri pentru a limita numărul de bilete, va aduce Veneției o nouă sursă de venit și va ajuta autoritățile municipale să se organizeze în avans pentru a face față cererii crescute pentru transport și pentru siturile culturale. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,63
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:3,6 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău