Veneția se costumează în al doilea său Carnaval din pandemie

  • 14 Februarie 2022 18:53
Veneția se costumează în al doilea său Carnaval din pandemie

Costumele multicolore, măștile tradiționale și muzica au revenit pe străzile din Veneția (nord-est), unde până la 1 martie se va desfășura emblematicul său Carnaval, cu unele restricții impuse de pandemie, pentru al doilea an consecutiv, relatează EFE, potrivit Agerpres.

Carnavalul venețian, unul dintre cele mai populare din lume, a început vineri 12 martie, chiar în ziua în care Italia a eliminat uzul obligatoriu al măștilor sanitare în exterior.

În pofida procentului mare al populației vaccinate, această ediție va fi lipsită de unele evenimente cu participare amplă a publicului, cum s-a întâmplat cu "Zborul îngerului" ce urma să fie lansat vineri din turnul clopotniței Bazilicii San Marco, sau cu paradele ce urmau să aibă loc la Lido, Zelarino, Pellestrina și Burano.

Primăria a pregătit totuși un program bogat în activități, expoziții sau spectacole stradale pentru a stimula turismul, pe care mizează pentru a se redresa economic.

Primul mare eveniment este programat pentru vineri 18 februarie, așa numitul "Carnaval al apei", un spectacol plutitor ce va avea loc pe canalele lagunei la care se va putea asista cu programare prealabilă.

Ediția de anul acesta se celebrează sub sloganul "Remember the future", inspirat dintr-o frază a pictorului spaniol Salvador Dalí: "Îmi amintesc mai ales viitorul", au precizat organizatorii și directorul artistic al Carnavalului de la Veneția 2022, Massimo Cecchetto, scenograf al Teatrului "La Fenice".

Veneția organizează astfel al doilea său carnaval în pandemie, declarată în martie 2020 de Organizația Mondială a Sănătății.

În acel an, orașul canalelor a organizat evenimentul între 8 și 15 de februarie, cu o săptămână înainte să apară primele contagieri cu COVID-19 din Italia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
11,07
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:7,2 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău